Over mij | Settia

Herinneringen worden tastbaar en foto’s zijn voor het leven.

Het gezicht achter

Hello baby

Hi, mijn naam is Settia. Ik ben een 31-jarige geboortefotograaf uit Den Haag. Na de fotografie opleiding aan de kunstacademie (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en Willem de Kooning Academie) kwam ik op het idee om geboortefotograaf te worden.

Tijdens mijn opleiding was ik helemaal niet bezig met zwangere vrouwen of baby’s, maar wel met de meest pure emoties. Zo ontstond het idee om te fotograferen tijdens een bevalling. Ik wist alleen niet wat mij te wachten stond, omdat ik zelf (nog) geen moeder ben. 

De eerste geboorte waar ik bij mocht zijn, was daarom ook een test voor mezelf. Maar wow, ik zag iets wat ik niet kende van films. Een bevalling is zo mooi! Ja, een bevalling vraagt veel van je; maar ik was zo verwonderd door de

kracht van de vrouw, de onvoorwaardelijke steun van de partner en het hoogtepunt: het intense geluk. Achter ieder moment vond ik esthetiek die vastgelegd moet worden. Als je vervolgens een reactie krijgt van je klanten dat de foto’s onbetaalbaar voor hun zijn, omdat de foto’s het hele verhaal vertellen van de komst van hun kind, dan weet ik dat dit de juiste keuze was en zo was Hello Baby in 2016 geboren.

Ik werk vanaf mijn woonplaats Den Haag tot 1 uur rijden voor de geboortereportages. Zo werk ik in Rotterdam, Delft, Leiden, Zoetermeer en andere plaatsen in Zuid-Holland.

Waarom

kies je mij?

geboortefotograaf settia 1 - Geboortefotograaf Den Haag

Enkele feitjes

over mij

Meer over

Mijn werk

Geboortefotografie

Lees meer over geboortefotografie, mijn werkwijze en tarieven.

Portfolio

Bekijk foto’s en video’s van geboortes die ik heb mogen vastellen.