Over mij | Settia

Herinneringen worden tastbaar en foto’s zijn voor het leven.

Geboortefotograaf in den haag

wie is Settia?

Als klein meisje van 12 jaar was fotografie mijn grootste hobby. Ik was óf in mijn vrije tijd met mijn camera bezig óf ik zocht op internet naar tips en tricks hoe ik mijn foto’s kon verbeteren. Nu, inmiddels vele jaren later, heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt en ben ik nog iedere dag zo dankbaar voor alle bijzondere gebeurtenissen die ik mag vastleggen.

De passie voor fotografie heeft er dus altijd al gezeten. Het was daarom ook geen verrassing dat ik koos voor de fotografieopleiding aan de kunstacademie (KABK & WDKA). Binnen mijn werk was er één belangrijke rode draad die telkens terugkwam: echte emoties. Na mijn studie kwam ik tot het idee om geboortes vast te leggen, want hoe puurder kan je het krijgen dan een nieuw leven? In 2015 legde ik mijn eerste geboorte vast en daarna wist ik één ding heel zeker: dit wil ik nog veel vaker doen!

Settia 768x1024 - Geboortefotograaf Den Haag
Thuisbevalling voorbereiding 1024x683 - Geboortefotograaf Den Haag
Goed idee bevallingsfotografie 4 1024x683 - Geboortefotograaf Den Haag

De schoonheid van

een nieuw leven

Ik houd ervan dat ik niks in scène hoef te zetten bij geboortefotografie en ik laat mij graag verrassen door al het moois wat zich voor de camera ontvouwt. Mijn kijk op geboortes is door mijn werk dan ook zeker veranderd. Ik kende het voorheen alleen van films en daar zie je vaak de ‘negatieve’ kant en niet het complete plaatje. 

Als ik over mijn werk praat, merk ik toch dat veel mensen geboortes nog ‘eng’ of ‘vies’ vinden. Daardoor rust er stiekem wel een taboe op. De pijn van een bevalling overschaduwt vaak de schoonheid van een geboorte en daar breng ik met mijn geboortefotografie verandering in. Met deze bijzondere beelden kan iedere vrouw bewust terugkijken op haar bevalling en zo vaak ook nieuwe momenten ontdekken die ze zich niet meer herinneren. Denk hierbij aan de emotie, de steun van je partner, de kracht van de vrouw, de ontlading, het geluk, met als hoogtepunt: de eerste ontmoeting met je eigen kindje! 

De juiste

balans

Als geboortefotograaf heb ik geen ‘9 tot 5’ baan en daarom ben ik altijd op zoek naar de juiste balans. Mijn favoriete plek om tot rust te komen? Het strand! Dat komt goed uit, want vanaf mijn huis in Den Haag fiets ik zo door de duinen naar de zee. Daarnaast doe ik graag aan yoga, meditatie en neem ik geregeld een massage om te ontspannen. Zo kan ik mijzelf weer opladen voor het volgende nieuwe leventje wat ik mag vastleggen met mijn geboortefotografie.

Na meer dan 100 geboortes en onvergetelijke ervaringen sta ik nog steeds te springen als ik weer op pad mag voor een bevalling. Ben jij de volgende? Ik kan niet wachten! 

Zijn wij een match?

Ik ben...

geboortefotograaf settia 1 - Geboortefotograaf Den Haag

Enkele feitjes

over mij

Kennismaken?

Ik kan niet wachten om dit bijzondere moment in je leven vast te leggen. Heb je een goed beeld van mij gekregen en denk je dat we een match zijn? Laten we vrijblijvend kennismaken. Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Liefs,

Settia

Meer over

Mijn werk

Geboortefotografie

Lees meer over geboortefotografie, mijn werkwijze als geboortefotgraaf en tarieven.

Film van de bevalling

Naast fotografie, bied ik ook de mogelijkheid om deze onvergetelijke gebeurtenis vast te leggen op video.

Mijn werk

Bekijk foto’s en video’s van geboortes die ik als geboortefotograaf heb mogen vastleggen.