fbpx
skip to Main Content
Foto credits: Noa fotografie

WIE IS

de geboortefotograaf?

Hi, mijn naam is Settia. Ik ben een 30-jarige geboortefotograaf uit Den Haag. Na de fotografie opleiding aan de kunstacademie (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en Willem de Kooning Academie) kwam ik op het idee om geboortefotograaf te worden.

Tijdens mijn opleiding was ik helemaal niet bezig met zwangere vrouwen of baby’s, maar wel met de meest pure emoties. Zo ontstond het idee om te fotograferen tijdens een bevalling. Ik wist alleen niet wat mij te wachten stond, omdat ik zelf (nog) geen moeder ben.

De eerste geboorte waar ik bij mocht zijn, was daarom ook een test voor mezelf. Maar wow, ik zag iets wat ik niet kende van films. Een bevalling is zo mooi! Ja, een bevalling vraagt veel van je; maar ik was zo verwonderd door de
kracht van de vrouw, de onvoorwaardelijke steun van de partner en het hoogtepunt: het intense geluk. Achter ieder moment vond ik esthetiek die vastgelegd moet worden. Als je vervolgens een reactie krijgt van je klanten dat de foto’s onbetaalbaar voor hun zijn, omdat de foto’s het hele verhaal vertellen van de komst van hun kind, dan weet ik dat dit de juiste keuze was en zo was Hello Baby in 2016 geboren.

Ik werk vanaf mijn woonplaats Den Haag tot 1 uur rijden voor de geboortereportages. Zo werk ik in Rotterdam, Delft, Leiden, Zoetermeer en andere plaatsen in Zuid-Holland.

Herinneringen worden tastbaar
en foto’s zijn voor het leven.

WAAROM

kies je mij?

  • discreet; ik leg de gehele bevalling op een stijlvolle manier vast en zorg ervoor dat je niets ziet wat je niet wilt zien.
  • bescheiden; ik sta niet graag op de voorgrond en bemoei me niet met het geboorteproces . Tijdens mijn werk word ik daardoor nauwelijks opgemerkt en indien wel het geval, wordt dit niet als storend ervaren.
  • intuïtief; Ik ben een gevoelsmens waardoor ik andermans gevoelens op beeld weet te vangen.
  • persoonlijk; ik vind het belangrijk dat men een fijn gevoel heeft bij mijn aanwezigheid zodat ze tijdens de geboorte niet naar mij hoeft om te kijken. Dit gevoel moet wederzijds zijn zodat ik me vrij en gewenst kan voelen in mijn werk. Ook het opleveren van de foto’s doe ik persoonlijk bij de mensen thuis.
geboortefotograaf settia 1 - Geboortefotograaf Den Haag
Foto credits: Laura van Deursen

ENKELE FEITJES

over mij

Ik ben geboren in Nederland en mijn roots komen uit Cambodja.
Eten maakt mij gelukkig (naast fotografie uiteraard)
Mijn naam betekent eerlijkheid.
Ik ben een kattenliefhebber met een kattenallergie.
een ambivert
Ik dans graag salsa en ik doe yoga en meditatie.
geboortefotograaf den haag 2 - Geboortefotograaf Den Haag

WAT ANDEREN

zeggen

‘Settia is professioneel en goed in wat ze doet, maar daarnaast een vriendelijke en toegankelijke vrouw, dus prettig om mee samen te werken.’ – Kim Koekkoek

‘We merkten nauwelijks dat Settia er was; en toch heeft ze elk belangrijk moment vastgelegd.’ – Arjen Oord

‘Settia straalt heel veel rust uit en kan zichzelf en haar camera daardoor naar de achtergrond laten verdwijnen.’ – Lotte Keizer

Back To Top