Over mij | Settia

Herinneringen worden tastbaar en foto’s zijn voor het leven.

Wie is

Settia?

Als klein meisje van 12 jaar was fotografie mijn grootste hobby en was ik óf in mijn vrije tijd met mijn camera bezig of ik zocht op internet naar tips en tricks hoe ik mijn foto’s kon verbeteren. Nu, inmiddels 31 jaar, is mijn passie mijn werk geworden en ben ik zo dankbaar voor alle bijzondere gebeurtenissen die ik mag vastleggen.

Ik heb een fotografie opleiding gevolgd aan de kunstacademie (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en Willem de Kooning Academie). Als het aan mijn ouders lag, had ik een kantoorbaan voor een ‘zekere toekomst’. Ik vond het belangrijker om mijn intuïtie te volgen. Gelukkig maar! want ik had nooit kunnen bedenken dat geboortefotografie mijn droombaan zou zijn (ik wist niet eens dat het bestond). Als fotograaf leg ik het liefst de meest pure emoties vast. Vandaar mijn keuze voor geboortefotografie, omdat in mijn optiek er niks puurders is dan het begin van een nieuw leven. In 2015 legde ik mijn eerste geboorte vast. 

Herinneringen zijn voor mij kostbaarder dan materie.  

Ik houd ervan dat ik niks in scene hoef te zetten en laat mij graag verrassen door al het moois wat zich voor de camera ontvouwt. Het échte leven en jouw droom die in vervulling gaat, met diepte en hoogtepunten. Ik wil jou ontzorgen zodat jij en je partner helemaal kunnen opgaan in het moment zonder dat de bevalling als een roes aan je voorbij gaat.  Zodat je achteraf kan zien wat voor een prestatie je hebt geleverd (ook bij een keizersnede!),  de onvoorwaardelijke steun en liefde van je partner, wanneer je voor het eerst je kindje ziet 🥹 en alle schattige details van een pasgeboren baby’tje.

Na zo’n 100 geboortes sta ik nog steeds te springen als ik weer op pad mag voor een bevalling. Ben jij de volgende? Laten we vrijblijvend kennismaken om te zien of we een goede match zijn. 

Ik werk vanaf mijn woonplaats Den Haag tot 1 uur rijden voor de geboortereportages. Zo werk ik in Rotterdam, Delft, Leiden, Zoetermeer en andere plaatsen in Zuid-Holland.

Waarom

kies je mij?

geboortefotograaf settia 1 - Geboortefotograaf Den Haag

Enkele feitjes

over mij

Meer over

Mijn werk

Geboortefotografie

Lees meer over geboortefotografie, mijn werkwijze en tarieven.

Portfolio

Bekijk foto’s en video’s van geboortes die ik heb mogen vastellen.